Lucien Denny

Lucien Denny start met zijn opleiding aan De Nieuw Amsterdam Theaterschool en volgt daarna de opleiding Jazz Musical Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds zijn afstuderen in 2008 speelt hij onder andere in Empty Vessel en Rituals van Vincent Verburg. Hij maakt ook zelf producties zoals Toneel in stukjes (LeV) en Prelude (M-lab). Met zijn hiphop achtergrond, ontwikkelt hij na zijn studie een eigen stijl die hij LUFU noemt, waarin hij elementen uit de hedendaagse dans, hiphop en martial arts samenbrengt. Het leven zelf is daarbij de belangrijkste inspiratiebron voor zijn bewegingsmateriaal.
Lucien leert AYA kennen door de eindproductie Queen van de Jazz Musical Opleiding, waarvoor Wies Bloemen de regie doet. Hij is te zien in verschillende AYA-producties: Ziel (2009), IDeals (2010), Venus (2011) en Harnas (2013 en 2014). Bij Harnas is hij mede verantwoordelijk voor de choreografie.
De laatste tijd werkt hij veel samen met danser en choreograaf Emma Evelein, zoals in de productie Wolves en het duet Arbakkinn, dat hij samen met Evelein choreografeert en danst op het Battery Dance Festival in New York. Hij geeft ook les aan de 5 O’Clock Class (AHK). Bij AYA danst hij op dit moment in TINTEN, een intieme solo in de klas.