IDeals 1

Zit jij in deze voorstelling? IDeals; op elke plek een nieuwe voorstelling. Voor elke voorstelling worden 10 lokale jongeren opgeleid. Zij krijgen naast de professionele dansers van AYA een vaste plek in de voorstelling. IDeals mixt street- en breakdance, [mind]moves en battles met flarden tango, moderne dans, tekst, rap en video projectie.

Vraag: zijn er nog wilde idealen? Zitten ze te rillen in een reservaat of flonkeren ze tussen het grofvuil op straat? Wat zijn idealen nog waard? Kun je op marktplaats.nl tweedehands idealen kopen als je ze zelf niet hebt? 

En wat is jouw ideaal?

Vroeger was de wereld van Lego. Als-ie niet beviel, braken we hem af en bouwden een nieuwe. Zonder hamer of duimstok: idealen waren het enige gereedschap. Maar de wereld van nu lijkt stukken moeilijker te veranderen. Die is niet van Lego maar van Ego. Zeggen ze.

IDeals is een dansvoorstelling zonder zielige zeehondjes of verwaaide spandoeken, waarin jongeren op zoek gaan naar hun idealen. 

20 dansers zijn 200 tenen die krommen bij de bewering dat het leven zinloos zou zijn.

Welkom bij IDeals, waar het grootste ideaal – worden wie je bent – genoeg reden voor een feestje is.

Credits

Choreografie: Wies Bloemen
Cast: Andrea Beugger, Sheyda Darab, Lucien Denny, Stijn van Kreuningen, Mouna Laroussi, Rick Reekers, Yordana Rodriguez, Regilio Sedoc, Anne Suurendonk, Cherif Zaouali en Vincent van der Velde
Muziek: Dennis van Tilburg
Dramaturgie: Monique Masselink
Kostuums: Marina van der Heiden
Licht- en decorontwerp: Erik van Raalte
Video: Bekijk ‘t /Michiel Vaanhold

 

IDEALS 1 WAS TE ZIEN IN 2010