Educatie

AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. We zijn oprecht nieuwsgierig naar ons publiek, om die reden beperkt het contact zich niet alleen tot de theaterzaal. Een voorstelling bijwonen is een gedeelde ervaring tussen publiek en performers, en daarom ontmoeten we graag ons publiek. Ontdek de kracht van actueel en betekenisvol danstheater, maak kennis met de makers en performers en vergroot de impact op je leerlingen met onze boeiende educatieprogramma’s! Interesse? Neem contact op met Anika Abbing: anika@aya.nl

Workshops

Onze educatieprogramma’s zitten vol fysieke ervaringen omtrent thema’s uit de voorstellingen van onze makers, verhalen, verbeelding, muziek en het maken van (echt) contact met jongeren. Onze workshopdocenten gaan graag met de klas aan de slag om wereldbeelden te verbreden door samen in beweging te komen, in het lijf, hart en hoofd.

Lesbrief

Bij elke voorstelling er lesmateriaal beschikbaar als voorbereiding op het voorstellingsbezoek. Als docent kan je zelf dus ook aan de slag met AYA op school.

Parlez-vous danse? 

Een reflectietool over hoe te kijken naar dans en dieper in te gaan op thema’s die spelen in de voorstellingen van AYA. Een tip voor de docent: start feitelijk, ga dan in op de binnenwereld en de betekenis. Wij sturen het (gratis) online lesmateriaal (voorles en reflectie) naar je toe en het is te vinden op onze website.

Op maat?

AYA denkt graag mee bij educatie- en participatieprojecten op maat. Deze ontwikkelen we in overleg met de school.

Aya in de klas 

In Aya in de klas komt een danser in de klas en verbeeldt en danst zijn of haar persoonlijke verhaal. Daarna gaan leerlingen met de danser in gesprek. Met de Aya in de klas voorstellingen wordt het publiek op een eerlijke en kwetsbare manier meegenomen in de voorstelling. Van heel dichtbij. De ideale setting om te kijken, luisteren en met elkaar te praten. De voorstelling past in een (les)uur.

Op dit moment wordt AYA in de klas in twee varianten aangeboden: Spreken zonder woorden (duet) en Lijf (duet).

Cultuurkaart

Danstheater AYA is Cultuurkaart acceptant. Lees meer >>