Educatie

Wat is danstheater eigenlijk? Waar gaat de voorstelling over? Wie staan er straks allemaal op het podium? Wat vind je zelf van bepaalde onderwerpen, zoals pesten of culturele afkomst? Vragen genoeg. Met het lesmateriaal en de workshops van AYA zijn leerlingen voorbereid op een bezoek aan een voorstelling. Ze horen en zien dan zoveel meer!

Interesse? Neem contact op met Anne Vermeegen: anne@aya.nl

Lesmateriaal

Bij elke voorstelling is er lesmateriaal beschikbaar als voorbereiding op het voorstellingsbezoek. Het lesmateriaal bestaat uit een lesbrief, met opdrachten, achtergrondinformatie over de voorstelling, de makers en spelers en het thema van de voorstelling. De lesbrief bevat ook een introductievideo over de voorstelling met opnames uit het repetitielokaal. Het materiaal wordt toegestuurd en is online beschikbaar.

Beweegworkshop

Een workshop van twee lesuren door twee workshopdocenten van AYA voor maximaal 30 leerlingen per workshop. Leerlingen maken zelf een choreografie aan de hand van de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel. Technische lijst en voorwaarden voor workshops op school

Nagesprek / Meet & Greet

Een ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid tot vragen stellen.

Op maat

AYA denkt graag mee bij educatie- en participatieprojecten op maat. Deze ontwikkelen we in overleg met de school. Zo maken we bijvoorbeeld presentaties samen met leerlingen op basis van thema’s uit de voorstellingen. Deze presentaties kunnen voorafgaand aan de voorstelling worden vertoond in de foyer van het theater of op school.

Cultuurkaart

Danstheater AYA is Cultuurkaart acceptant. Lees meer >>