Zwaan nominatie Black Memories!

Woooh… Black Memories - onze coproductie met BackBone en Tafel van Vijf Muziektheater - is genomineerd voor de Zwaan 'meest indrukwekkende dansproductie 2019'. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Dansdagen op vrijdag 4 oktober in Maastricht. De andere twee genomineerde voorstellingen zijn Take Root van Nederlands Dans Theater 1 en The Way You Sound Tonight  van Arno Schuitemaker. 

De jury: “Black Memories is een overrompelende voorstelling over de impact van kolonialisme en discriminatie en de roep om gelijkwaardigheid. Tussen de sterke spelscènes en energieke choreografieën van urban, moderne en traditioneel Afrikaanse dans wordt moeiteloos geschakeld. De performers zijn ijzersterk en representeren een generatie die verder kijkt dan hun neus lang is. Hun poging om elkaar te blijven begrijpen is hoopvol en aanstekelijk. Bewonderenswaardig is hoe die ontwapenende inzet doorwerkt als er direct na afloop in de zaal met het publiek in gesprek wordt gegaan.”

We zijn super trots op de hele cast en crew. Gefeliciteerd Wies, Alida, Herman, Anna, Christine, Djinti, Jason, Perry, Aisa, Jacob, Floris, Jasper, Rory, Yariv, en natuurlijk Erik, Arjan, Nick, Isis en Philippe en... en...

Juryrapport Zwanen >>