Isabelle Nelson

Volg Isabelle Nelson via

Na haar opleiding New Zealand School of Dance begint Isabelle haar danscarière bij de JAVA Dance Company. Ze tourt zowel nationaal als internationaal en werkt samen met de freelance dansgemeenschap met enkele van de meest gevestigde choreografen en artiesten van NZ, zoals Sacha Copland, Malia Johnston en Lyne Pringle, en treed op voor muziekclips voor TVNZ en voor Te Papa National Museum. Sinds haar verhuizing naar Europa trad Isabelle op met verschillende artiesten en gezelschappen, zoals 'De KISS moves', 'Isabelle Beernaert', 'Dutch National Opera', 'DansMakers Open Podium', 'House of Makers', 'ANT fysiek theater/Fernando Oliveira', 'Sanne Clifford,' 'Danstheater AYA & ZEP Productions.' Ze werkte het meest recent met 'Jelena Kostić' en is momenteel bezig met 'Danstheater AYA', 'Dadodans' en 'Curtis&CO - dance affairs' in 2021/22. Dit jaar debuteert ze als jonge regisseur en producent met haar nieuwste dansfilm 'KERN' die ook in liveshows door heel Amsterdam te zien was.

Isabelle maakt ook divers choreografisch werk en trad op met de Nederlandse muzikant Jett Rebel, Café Belcampo en Vondelpark Openluchttheater (NL) en ze is uitgenodigd om haar werk te presenteren op verschillende dansfestivals zoals TaÅ„ca Zawirowania (PL), Florence Dance Festival (IT) en Onder andere Tempo Dance Festival (NZ). Als gastartiest in 2019 bij Tanzcompagnie Giessen (DE) ging ze haar eigen werk 'MANA ORITE' in première op het Tanzart Ost-West festival en op DANSBLOK in Nederland. Dit werk stond geprogrammeerd voor Tempo dance festival (NZ) 2021.

Ze kreeg ook de kans om te choreograferen en te dansen voor het 'Dutch Ministry of Defence' (DMO) dat optrad in Hart Van Holland. Dankzij de steun van 'SED & Cultuur ondernemen' 2018/19, 'WerktuigPPO', 'Fonds Podiumkunsten', 'Amsterdam Fonds voor de Kunst' (2021) de Kulturfactory International Art Residency' en de 'IHTS Aubenton Arts Residency' ze heeft haar eigen choreografisch werk verder kunnen ontwikkelen.