Arend Brandligt

Volg Arend Brandligt via

Arend, geboren in 1974, wordt na wat omzwervingen in 1996 aangenomen aan de toneelschool van Utrecht, waar hij in 2000 afstudeert. Tijdens zijn toneelschooljaren studeert hij een tijd aan de University of Montana USA om zich te bekwamen in method acting.
Na zijn afstuderen verbindt hij zich aan Theatergroep Aluin waar hij tot 2010 vast in het ensemble speelt. Daar is hij onder andere te zien in Coriolanus als Coriolanus, in Maria Stuart (toneelkijkersprijs), Hotel Midlife, Het wijde land, All for love en Putlucht. Vanaf 2010 is Arend freelance acteur en speelt hij onder andere in Othello, Macbeth, De Hervormers en De Maliebaan monologen. Op televisie is hij onder meer te zien in Flikken Rotterdam, Divorce, Catch en in de onlangs door Netflix aangekochte KPN-serie Toon. En hij speelt de hoofdrol in de tv-film De terugkeer van Elmer (regie Gerrard Verhage).
Daarnaast is hij te zien in verschillende commercials voor onder andere Heineken, Snelle Jelle en Ziggo en spreekt hij regelmatig in voor hoorspellen en radiocommercials.

Bij AYA is Arend te zien in Cleopatra, de coproductie met ZEP Theaterproducties.