Matties Online Festival

Matties online Festival

Danstheater AYA en Meervaart slaan de handen ineen en organiseren het Matties Online Festival. Op vrijdag 11 juni om 19:30 uur start het driedaags Matties Online Festival met een livestream van de voorstelling Matties.   

Zaterdag 12 en zondag 13 juni gaat de serie SOUL PORTRAITS online in première op de AYA social mediakanalen Facebook en Instagram.

Het programma op 11 juni vanuit Meervaart:

De livestream start met een korte introductie door Wies Bloemen (artistiek leider Danstheater AYA en choreograaf Matties) gevolgd door de voorstelling. Na afloop is er een live Instagram Q & A met Marko en Ali, de dansers van Matties en de choreograaf Wies olv Kathrin Gramelsberger.

“Met de jeugdvoorstelling Matties maakt Danstheater AYA een compleet portret van vriendschap in dans en tekst.” Recensie Theaterkrant 

Programma SOUL PORTRAITS

Zaterdag 12 juni om 17:00 uur: SOUL PORTRAIT van Isabelle Nelson (Nieuw-Zeeland) en SOUL PORTRAIT van Marko Šakić (Bosnië).

Zondag 13 juni om 16:00 uur: SOUL PORTRAIT van Alicia Anais Fuentes Sifuentes (Duitsland) en SOUL PORTRAIT van Ali Zanad (Irak).

Te zien op: AYA Facebook: DanstheaterAYA

AYA Instagram: danstheateraya

 

SOUL PORTRAITS - 4 dansers, 4 stories

SOUL PORTRAITS is een mozaïek van aangrijpende videoportretten waarin de vier Matties (12+) dansers Isabelle, Marko, Alicia en Ali hun levensverhalen vertellen en dansen. Ze komen ieder uit een ander deel van de wereld: Irak, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Bosnië. De vertrouwensband die zij tijdens het repetitieproces hebben opgebouwd zorgt voor eerlijke en oprechte verhalen die eigen zijn aan hun land van herkomst.

Filmer/danser Conni Trommlitz heeft een videocollage van dans, interview en beelden gemaakt. Het wordt uitgebracht als een digitaal magazine dat dieper ingaat op de verhaallijnen van Matties.

De portretten zijn een soort diepte interviews waarin de dansers vertellen over het thema van de voorstelling: hoe zij hun middelbare school tijd hebben ervaren, wat bepalend is geweest, waarom het zo belangrijk is ergens bij te horen, welke strubbelingen daarmee gepaard gaan en hoe fijn het is gezien en geaccepteerd te worden. Ze dansen daarbij thuis en in een buitenlocatie om ruimte te geven aan de emoties die loskomen. Het geeft ons jonge publiek de mogelijkheid nieuwe werelden te zien achter iedere danser.

Trailer SOUL PORTRAITS