AYA in de BIS

Op 4 juni ontvingen we het mooie en positieve advies van de Raad voor Cultuur voor de kunstenplanperiode 2021-2024. AYA komt daarmee in de Basisinfrastructuur (BIS). De lovende woorden voor onze plannen zijn blijmakend.
“In producties van AYA staan zowel academisch opgeleide dansers op het podium, als dansers die getraind zijn in urban dansstijlen. Naast dans worden ook andere disciplines geïntegreerd in de producties, zoals spoken word, livemuziek, zang en video. De gekozen combinaties resulteren in artistiek aansprekende producties.” […]
“De stijl van AYA is fysiek, dynamisch en energiek. Het publiek wordt vaak direct aangesproken. AYA maakt in de voorstellingen meer ruimte voor tekstimprovisaties en spoken word. De raad vindt dit een interessante ontwikkeling. Ook de overige plannen tonen durf en wekken vertrouwen. Dans is altijd het uitgangspunt, maar er worden grenzen met andere disciplines geslecht, onder meer in coproducties met het Zwitserse theatercollectief KNPV, Ebonit Saxofoonkwartet en Tafel van Vijf Muziektheater.”
Naast oprichter en artistiek leider Wies Bloemen krijgt AYA twee nieuwe huischoreografen: Ryan Djojokarso en Anne Suurendonk. Gastchoreografe Honey Eavis gaat werk maken voor de allerkleinsten.

We zijn super trots en kijken uit naar een nieuwe tijd.
Lees het volledige advies hier >>