Maat Saxophone Quartet

Volg Maat Saxophone Quartet via

Maat Saxophone Quartet

Het Maat Saxophone Quartet is een Portugees ensemble. Dit jonge kwartet staat bekend om zijn “warme bloed” en energieke passie voor kamermuziek. Een opkomende kamermuziekensemble gevestigd in zowel Portugal als Nederland.

Sinds de oprichting in Amsterdam in 2018 heeft Maat al meerdere prijzen in de wacht gesleept, zoals het “Prémio Jovens Músicos” (2018), de meest prestigieuze klassieke muziekcompetitie

van Portugal. Daarnaast is Maat een van de finalisten van de Dutch Classical Talent Tour & Award (2021/2022). De vier leden van de kwartet studeerden bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam. Dat is dan ook de plek waar zij zich als ensemble vormden.

Op dit moment worden ze begeleid door Arno Bornkamp en Willem van Merwijk (Aurelia Saxofoon Kwartet) en daarnaast studeren zijn aan de NSKA - Nederlands Strijkkwartet Academie. De passie van Maat voor nieuwe muziek brengt hen ertoe om nauw samen te werken met jonge componisten die nieuwe stukken voor hen componeren. Die composities zijn niet alleen een grote aanvulling op het repertoire van deze formatie, maar ze laten ook horen waren het Maat Saxophone Quartet voor staat. In april 2020 heeft Maat hun eerste CD Ciudades uitgebracht onder het label 7 Mountains Records in Amsterdam.

De naam Maat heeft een dubbele betekenis. Allereerst is het de naam van een iconisch museum en gebouw in de Portugese stad Lissabon. Daarnaast betekent het woord maat in het Nederlands “vriend”. Op deze manier legt de naam Maat een verband tussen het geboorteland van de leden van het kwartet en de hechte vriendschap die is ontstaan door het vele samenspelen.

Daniel Ferreira – Sopraansaxofoon

Catarina Gomes – Altsaxofoon

Pedro Silva – Tenorsaxofoon

Mafalda Oliveira – Baritonsaxofoon