Floris van der Vlugt

Floris van der Vlugt (1981) is een bijzonder veelzijdig muzikant en componist. In 2007 studeert hij af aan het Amsterdams Conservatorium. Sindsdien werkt hij met talloze bands als Gare du Nord, Felix Schlarmann Group (Franz Von Chossy, Lars Dietrich), Wicked Jazz Sounds, Pete Philly & Perquisite, Roos Jonker, Kris Berry, Amsterdam Jazz Orchestra en Room Eleven.
In 2012 richt hij Windkracht 7 op, waarmee hij door programmeurs van de beste jazzclubs van ons land tot de meest veelbelovende jazzmuzikant/componist van 2014 wordt gekozen. In 2013 staat Windkracht 7 op North Sea Jazz en in 2014 verschijnt het debuutalbum. Momenteel speelt Floris saxofoon in de band van de Surinaamse soulzanger Jeangu Macrooy die recent zijn tweede album ‘Horizon’ in Paradiso heeft gepresenteerd. Daarnaast speelt hij in de band KOFFIE. Met hun virtuoze improvisaties en vermaarde afrobeat-grooves speelt de band op festivals van North Sea Jazz tot Zwarte Cross. Het derde album 'Huntu' verschijnt in 2017. 
Daarnaast is Floris artistiek en zakelijk leider van Van der Vlugt & Co, een gezelschap samen met zijn vader Bram van der Vlugt. Inmiddels heeft Van der Vlugt & Co drie voorstellingen gemaakt, waarvan Vasalis met Nettie Blanken de afgelopen tijd in de theaters te zien was. Voor Vasalis componeerde Floris ook de muziek.

Floris is bij AYA te zien in de voorstelling Black Memories, waarvoor hij tevens alle muziek componeert.

Foto: Isabelle Renate La Poutré