Yanasei (6+)

Een fantasievolle en droomrijke dansvoorstelling over verlies en het hiernamaals.


Een jongen wordt opeens wakker op een raadselachtige, onbekende plek. Hij ontdekt dat hij is terechtgekomen in het voorportaal van Yanasei — een magische wereld, vol vreemde wezens. Eerst is hij bang voor alles wat nieuw is en wil hij terug naar huis. Langzaam leert hij het land kennen en maakt hij nieuwe vriendjes. Maar ook deze wereld zit vol stommeriken en tegenslag. Voor hij rust vindt in Yanasei, zal hij eerst moeten afrekenen met iets uit het verleden wat hem blijft achtervolgen.

Ryan Djojokarso’s nieuwste voorstelling gaat over de reis naar Yanasei (spreek uit: jan’ na see): Surinaams voor het hiernamaals. Yanasei is een poëtische, fantasievolle en kleurrijke dansvoorstelling voor 6 jaar en ouder met livezang en moderne varianten van traditionele Surinaamse muziek. Een betoverende ervaring voor jong én oud.

Open de lesbrief hier LESBRIEF YANASEI

BIJLAGE LESBRIEF, VERTELPANTOMIME

 

TOTEM OF LIFE
'Wat kun je betekenen voor iemand die verdriet heeft? Wat kun je doen als je zelf iemand mist of iemand hebt verloren? Als je verdrietig bent, helpt het om er voor elkaar te zijn. Ook om samen het leven te vieren.' Daarom maken we met hen de Totem of Life, een viering van het leven, van jezelf en de ander.

In 1 schooldag ga je aan de slag op school met het maken van persoonlijke totems en dans. Meer info? anika@aya.nl