Educatie

Wat is danstheater eigenlijk? Welke thema's komen er aan de orde in de voorstelling? Wie staan er straks allemaal op het podium? Wat vind je zelf van bepaalde onderwerpen, zoals pesten of culturele afkomst? Vragen genoeg. Met het educatiemateriaal en de workshops van AYA zijn leerlingen voorbereid op het bezoek aan een voorstelling. Ze horen en zien dan veel meer.

Lesmateriaal

Bij elke voorstelling is er lesmateriaal beschikbaar. Het materiaal is altijd online beschikbaar en bestaat uit een lesbrief, aangevuld met film- en beeldmateriaal. Met achtergrondinformatie over de voorstelling, over de makers en spelers, de thema's die aan de orde komen en bijvoorbeeld opnames uit het repetitielokaal. Het materiaal bevat opdrachten voor in de les als voorbereiding op het voorstellingsbezoek.

Dansworkshop

Een workshop van 2 lesuren door 2 workshopdocenten van AYA voor maximaal 25 leerlingen per workshop. Leerlingen maken zelf een choreografie aan de hand van de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel. Technische lijst en voorwaarden voor workshops op school

Nagesprek / Meet & Greet

Een ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid tot vragen stellen.

Op maat

AYA denkt graag mee bij educatie- en participatieprojecten op maat. Deze ontwikkelen we in overleg met de school. Zo maken we bijvoorbeeld presentaties samen met leerlingen op basis van thema’s uit de voorstellingen. Deze presentaties kunnen voorafgaand aan de voorstelling worden vertoond in de foyer van het theater of op school.

Cultuurkaart

Danstheater AYA is Cultuurkaart acceptant. Lees meer >>