TINTEN 12+

TINTEN 12+

Vanaf januari 2025 weer te boeken voor in de klas bij jou op school.

TINTEN (12+) is een kleine en intieme dialoogvoorstelling in de klas rondom de belevenissen van een danser van kleur. Hoe voelt het op dit moment om in Nederland te leven? In TINTEN wordt het persoonlijke verhaal van de danser verweven met informatie over institutioneel racisme. Een belangrijk onderdeel van de voorstelling is het gesprek tussen de danser en de klas na afloop over het thema. Een dialoog. Niet groot over politiek, maar een open en kwetsbaar gesprek zodat het invoelbaar wordt om als persoon van kleur in Nederland te leven. De voorstelling past in een lesuur.

Het debat over racisme raakt snel verhit, waardoor er geen dialoog meer mogelijk is. TINTEN geeft handvatten om in gesprek te gaan over hokjesdenken, over uitsluiting en hoe het voelt om tot ‘de ander’ te worden gemaakt. Daarbij duiken we kort in de geschiedenis van de slavernij en hoe een ongelijkwaardig machtssysteem nog steeds doorwerkt in onze tijd.

TINTEN vertelt een persoonlijk, kwetsbaar verhaal in gesproken woord en dans. Van heel dichtbij. Dat vergroot de inleving van het publiek. De ideale setting om te kijken, te luisteren en met elkaar te praten. 

Credits

‘De combinatie van dans, spel en tekst raakt leerlingen echt. De emoties die leerlingen bij de danser zien maken veel los. Het onderwerp racisme komt zo veel dichterbij, dan wanneer ik dit in mijn les maatschappijleer met hen bespreek.’ docent Tender College IJmuiden

‘Ik vind een danser in de klas een mooi concept. Zo dichtbij een dansvoorstelling ervaren is bijzonder. Het onderwerp is heel actueel. Ook voor jongeren.' docent Calandlyceum Amsterdam

 

Choreografie en regie: Kathrin Gramelsberger 
Dramaturgie: Wies Bloemen
De solo’s worden gedanst en gespeeld door:
Kelly Bruyning, Linar Ogenia, Regilio Sedoc, Pearl Delchot en Rubiën Vyent

Heb je interesse om TINTEN op jouw school te boeken?
Neem dan contact op met Mirjam Nebbeling van Frontaal Theaterbureau: 020-6929603, mirjam@frontaal.com.

Voorstellingsfoto's: Sjoerd Derine

Speellijst