Spring ik?

Wat wil ik van het leven? Niet wat de verwachtingen zijn. Het moet anders dan anderen. Ik doe wat ik zelf wil. Langs de gebaande paden? Ik zoek mijn eigen weg. Op mijn manier. En wanneer ik dat wil.

In de bewegingsvoorstelling Spring Ik? staan jongeren op het punt om de eerste stappen naar de toekomst te zetten. Ze twijfelen, komen in beweging. Ze struikelen, vallen en staan weer op. Ze gaan altijd door. Voorzichtig creëren ze het pad naar de toekomst. Ieder op hun eigen manier.

Deze jongeren maken zich los van het ideaalbeeld. Ze willen niet de geijkte paden afleggen. Ze creëren hun eigen wereld en zoeken hun weg. Het publiek kijkt mee naar wat ze dromen, ontdekken, vinden, kwijtraken en delen.

Theatermakers Anne-Beth Schuurmans en Marije Uijtdehaage maken met een groep jongeren een bewegingstheatervoorstelling. Als uitgangspunt voor de voorstelling gebruiken ze de tekst en beweging van de spelers zelf.

 

Credits

Concept en makers: Anne-Beth Schuurmans en Marije Uijtdehaage
Spel: Rosa Lekatompessy, Sien Mulleners, Rosita Limahelu, Mika van ’t Slot, Ismini Slijper, Jaana Kaismo, Zohra Fertakh, Eline de Vos, Amber Tichelaar
Muziek: Dennis van Tilburg
Decor: Bram Burger
Licht: Erik van Raalte
Procesbegeleider: Francisca Rijken
Met dank aan: Fonds voor Cultuurparticipatie, De theaterstraat, Kringloop De Lokatie.

SPRING IK? WAS TE ZIEN IN 2013