Eerste keer

De eerste zin. Van dat smsje. Waarin je vertelde dat je verliefd bent. De eerste kus, die naar patatje oorlog smaakte. Dat eerste glas bier. Toen vol overgave nog een stuk of vier en later in dat steegje overgeven. De eerste keer "ik ook op jou" horen. Of afgewezen worden. Telkens weer komt de eerste keer. In alles. Spijbelen. Ongesteld worden. Roken. Vrijen. Zonder je ouders reizen. Voorbij grenzen gaan.

Eerste Keer is een enerverende, hilarische voorstelling van Danstheater Aya. Het begint met een ontmoeting. In kleine groepjes ga je met twee van de dansers naar een plek in het theater. Daar vertellen ze over hun eigen eerste keer. Elke groep hoort andere vertrouwelijke verhalen.

Het tweede deel speelt zich af in de theaterzaal. Acht dansers. Voor de eerste keer. Oog in oog met elkaar. Er zijn misverstanden. Er is overmoed. Er ontstaan vonkende liefdes. Er is een klungelige bekentenis. Er klinken snoeiharde afwijzingen. Voor de eerste keer. Ogen dicht, het diepe in. Misschien komt er wel een tweede keer.

 

Credits

Regie en choreografie: Wies Bloemen
Dans: Jagoda Bobrowska, Dietrich Pott, Rick Reekers, Daan de Kogel, Nicole Geertruida, Regilio Sedoc, Rosanne Bakker en Jenice de Haan.
Tekst: Anouk Saleming
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Anne Verheij
Muziek: Dennis van Tilburg
Dramaturgie: Monique Masselink
Beeld: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Bij Eerste Keer liep een filmparticipatietraject in samenwerking met scholieren van diverse scholen. De filmpjes gemaakt i.s.m. Bekijk ’t waren te zien in de voorstellingen. Het filmparticipatietraject werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de volgende fondsen:

* VSB Fonds
* SNS Reaal Fonds
* Charity Stichting Rob Beers
* Gemeente Zaanstad – Meedoen Zaanstad

Subsidiënten:
Fonds Podiumkunsten
Amsterdams Fonds voor de Kunst

EERSTE KEER WAS TE ZIEN IN 2013