Wild (6+)

Jonge meisjes hebben een onstuimige energie. En dat gaan we vieren! Want witte sokjes zijn er om vies te worden. Mag je trouwens ook ontploffen als meisje?

Wild is een aanstekelijke en anarchistische danstheatervoorstelling. Drie danseressen staan samen met het Maat Saxophone Quartet op het podium en gooien de rolpatronen overboord. Al die ideeën over hoe je je moet gedragen als meisje, sluipen er al heel vroeg in. Deze danseressen hebben daar lak aan. Niks netjes, rustig en bescheiden. Zij kiezen voor wild, woest en onaangepast. Ze proberen het wel om gestructureerd en ordentelijk hun ‘pasjes’ uit te voeren, maar dat mislukt jammerlijk. Ze hebben er geen zin in en kiezen hun eigen pad. Ze zoeken gewoon de beste manier om zichzelf en de wereld te ontdekken. En niemand houdt ze tegen.
De muziek van Wild wordt geschreven door componist Kaveh Vares en wordt live uitgevoerd door de vier saxofonisten van Maat Saxophone Quartet. De voorstelling speelt als vrije voorstelling voor 6+ en als schoolvoorstelling voor 8+.

Theaterkrant "Choreograaf Wies Bloemen schrikt niet terug voor relevante thematiek. Dit komt het best tot uiting in het laatste deel van de voorstelling. Hierin rollen de danseressen door emmers vol aarde, vegen achterlatend op hun witte jurken en sokjes. Het geheel wordt bezongen door altsaxofonist Catarina Gomes, die naast haar overtuigende spel ook over een sterk stemgeluid beschikt. Op een verhoging, torent ze boven het gezelschap uit. Haar stem klinkt als de aarde, diep vanuit haar buik, exploderend als de Etna. Na een vol uur danstheater is de boodschap duidelijk: laten we onze dochters in godsnaam wild het leven tegemoet strijden."

Lees hier de hele recensie

Credits

Danstheater AYA & Maat Saxophone Quartet 

Concept en regie: Wies Bloemen
Muziekcompositie: Kaveh Vares
Choreografie: Wies Bloemen ism de dansers
Dans: Catarina Araújo de Paiva Rodrigues, Isabelle Nelson, Kanoko Takeuchi
Live muziek: Daniel Ferreira (sopraansaxofoon), Catarina Gomes (altsaxofoon), Pedro Silva (tenorsaxofoon), Mafalda Oliveira (baritonsaxofoon)
Dramaturgie: Monique Masselink
Kostuumontwerp: Marina van der Heiden
Decor- en lichtontwerp: Erik van Raalte
Techniek: Asger Moeselaar en Niels Runderkamp

 

 

 

 

Speellijst