Sluier

Zij kijkt uit het raam. Er hangt sluierbewolking. Maar zij wil zon. Hij is zon. Zij wil weten wat zij voelt. Voor hem. Maar hé, dat mag niet. Haar ouders, broers en neven houden een oogje in het zeil. Een oogje? Nee. Duizend-en-een-oogjes.

~SLUIER WAS TE ZIEN IN 2016, 2017, 2018~
 

Sluier is een ontroerende danstheatervoorstelling over leven tussen twee werelden. Met het ene been in de Nederlandse cultuur. Met het andere been in de cultuur van je ouders. Om die spagaat te kunnen maken, moet je lenig zijn. Vooral in je hart. Dat ontdekken ook Mouna, Chérif, Laila en Karima. Zij zijn de Arabisch-Nederlandse dansers en zangeres die in Sluier grenzen verkennen. Hun avonturen delen ze met de Duitse breakdancer Conni en de Iraanse componist Kaveh. Samen zoeken ze zon. Maar voordat het licht wordt, dromen ze. Eén droom? Nee. Duizend-en-een-dromen en duizend-en-een-nachtmerries.

"Danstheater Aya haalt veel overhoop in Sluier. En maakt wat los."

"AYA danst discussie los over Arabische cultuur"  Theaterkrant*** >>

Choreograaf Wies Bloemen over de voorstelling: ‘Sluier gaat uit van het perspectief van de moeder, de moeder die verzorgt en verbindt, de moeder die voor iedereen het beste wil, voor haar man en haar kind, voor de traditionele wereld en de nieuwe wereld. De moeder die niet blij is met een wereld waarin radicalisering en terrorisme hoogtij vieren, maar wil dat haar kinderen opgroeien in een wereld waarin verschillen gevierd worden in plaats van als grond voor angst en onbegrip worden gebruikt.’

Credits

Concept & regie: Wies Bloemen
Choreografie: Wies Bloemen i.s.m. de dansers
Dans: Laila el Bazi, Mouna Laroussi, Conni Trommlitz, Chérif Zaouali
Zang: Karima el Fillali
Muziek: Kaveh Vares, René Thie
Decor & licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden

Speellijst