Het verhaal van Anders (8+)

Wat als er een plek zou zijn waar alles gewoon heel anders is? Choreograaf Ryan Djojokarso maakt een voorstelling voor 8+ vol dans en absurde humor. In dit verhaal gaan veel dingen niet zoals in de normale wereld. Veel regels gaan op de schop. 

Bekijk Anders nu online

Nu de theaters dicht zijn kun je Het verhaal van Anders thuis op de bank bekijken op het nieuwe platform Podiumkids Thuis. Voor 2,99 kun je daar ook allerlei andere jeugdvoorstellingen bekijken. KIJK HET VERHAAL VAN ANDERS en bekijk het hele aanbod op Podiumkids Thuis.

Het verhaal van Anders gaat over Anders, Ike en Salina. Anders en Ike zijn onafscheidelijke vrienden en kunnen de hele wereld aan. Ze hebben gezworen altijd samen te blijven. In een sprookje kan namelijk alles. Een kikker die in een prins verandert, een prinses die draken temt, twee prinsen die met elkaar trouwen. Dat denkt Ike in elk geval. Maar Anders voelt dat anders. Zeker als Salina in de straat komt wonen… Anders, Ike en Salina spelen tussen de regels, want ze hebben veel meer ruimte dan de wereld hun geeft. Soms moet je gewoon even anders kijken naar de dingen.

Ryan Djojokarso over de voorstelling: “We gaan op zoek naar een wereld waar alles zou moeten mogen en waar voor iedereen plek is. Wie zijn wij om over een ander te oordelen? In het stuk spelen we met cultuur, met aangeleerd gedrag, met kleur, met hokjesdenken. Welke cultuur neem je mee, waar hou jij van, waar val je op?” 
 

Ryan Djojokarso

Choreograaf Ryan Djojokarso maakt ontroerende, speelse en grappige voorstellingen voor een jong en volwassen publiek. In 2017 ontvangt hij als veelbelovend choreograaf de BNG Bank Dansprijs en wordt hij genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Dit jaar is hij opnieuw genomineerd voor de Jong Publiek prijs.
Met ingang van de nieuwe Kunstenplanperiode is hij naast Wies Bloemen een van de twee nieuwe huischoreografen van AYA. 
 

 

 

Credits

Choreografie: Ryan Djojokarso
Dans: Chanel Vyent, Jochem Eerdekens, Simon Mual
Muziek: Robbert Klein
Dramaturgie: Wies Bloemen
Decor en kostuums: Elsemarijn Bruys
Lichtontwerp: Erik van Raalte
Repetitor: Heleen van Gigch
Techniek: Nick van Doesum en Bart Vlot
Scènefotografie: Sjoerd Derine
Trailer: Bowie Verschuuren
Campagnebeeld: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Het verhaal van Anders wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speellijst

zo 12-09-21 Amsterdam De Meervaart volgt
ma 13-09-21 Amsterdam De Meervaart besloten
zo 19-09-21 Enschede De Kleine Willem volgt
wo 22-09-21 Rotterdam Theater Zuidplein volgt
do 21-10-21 Den Haag Korzo Theater (Festival De Betovering) volgt