Dubbelbloed

Zwarte mannen hebben een grote. Blanke niet. Hun scooter is meestal kleiner. Blanke vrouwen zijn een makkelijke prooi. Zwarte niet. Die springen sneller opzij bij trefbal.

Hoeveel clichés passen er op 41.526 vierkante kilometer? Want Nederland lijkt klein, maar de misverstanden over elkaar zijn groot. Wie voelt zich Hollands? En wie niet? Waar hoor je bij? Of zie je dubbelbloed als je je snijdt aan zulke vragen?

In deze danstheatervoorstelling voor jongeren maken danser Regilio Sedoc en rapper Vincent van der Velde samen een bootreis. Sinds z’n vierde woont danser Regilio in Amsterdam-Zuidoost, maar hij heeft een Surinaamse achtergrond. Voelt hij zich een echte Nederlander? Hoeveel oerwoud zit er nog in hem? En Vincent, opgegroeid met rood-wit-blauwe spelletjes? Hoe Hollands is hij nog?

Dubbelbloed van choreografe Wies Bloemen is een zoektocht naar vreemd en vertrouwd. Over jus, kouseband, winti, leeuwen in hun hempie en misverstanden. Een ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben.
 

"Rapper Vincent van der Velde is in da house: één brok no-nonsense op veerkrachtige sneakers. En dan solodanser Regilio Sedoc. Een turbomix van moderne en Afrikaanse dans. Het dak van het net verbouwde Rozentheater gaat eraf." (Theatermaker)

Credits

Choreografie: Wies Bloemen
Tekst: Enver Husicic
Dans: Regilio Sedoc
Rap/Beatbox: Vincent van der Velde
Decor: Erik van Raalte en Wies Bloemen
Kostuums: Marina van der Heiden
Lichtontwerp: Erik van Raalte
Muziek: Dennis van Tilburg
Techniek: Jeroen Veer

DUBBELBLOED WAS TE ZIEN IN 2005