Blood Kiss

Blood Kiss is een bloedstollende, ontroerende en hilarische horrorvoorstelling. Met dans, theater, muziek en (manshoge) poppen over de liefde tussen een jongen en een vampiermeisje. Liefdevol doet Oskar de gordijnen dicht. Zij wil het graag donker. Ze houdt niet van licht. Wel van hem? Dat moet nog blijken in deze bloedbespatte voorstelling.

Ze hebben elkaar ’s nachts leren kennen. Op dat pleintje, in de levenloze nieuwbouwwijk. Twee dolende zielen. Oskar is het buitenbeentje op school. Die donkerrode korst op z’n lip? Klappen. Krijgt hij wel vaker van z’n klasgenoten. Zij is het bleke meisje Eli. Mooie naam voor een vampier. Samen sluiten ze een verbond. Tegen de wereld. Een bloedverbond. Zij leert hem van zich af te bijten. Hij steekt zijn nek voor haar uit. Tot de dag komt die zwart als de nacht kleurt.

"Dansers en poppen in virtuoze horrorshow"
"Danstheater AYA en het Zwitserse poppentheatercollectief KNPV moeten vaker samen voorstellingen maken. Hun multidisciplinaire theatertaal is van topniveau." (Theaterkrant, keuze van de criticus) recensie >

"De voorstelling verliest geen moment vaart, dankzij spectaculaire hiphopacrobatiek en een provocerend intermezzo over Oskars lesbische moeders." (Parool)

Credits

Blood Kiss is een coproductie van AYA en het Zwitserse theatercollectief KNPV
Choreografie, regie en bewerking: Wies Bloemen & Dirk Vittinghoff
Dansers: Laila el Bazi, Kathrin Gramelsberger, Constantin Trommlitz
Acteurs: Philippe Nauer, Priska Praxmarer
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden
Creatie poppen: Priska Praxmarer

Speellijst