Bloedband

Als broer en zus ken je elkaar door en door. Maar ook jaloezie en concurrentie komen vaak boven borrelen. De ergernis als zij weer eens te slim uit de hoek komt, of als hij zichzelf moet bewijzen tegenover zijn vrienden. Choreografe Anne Suurendonk maakt een voorstelling met échte broers en zussen; Liam en Feadan McCall en Jaloe en Noa Tielens. En met componist en muzikant Tom van Wee.

Broers en zussen moeten het met elkaar zien te rooien, in ieder geval die eerste twintig jaar. En hoe oud je ook bent, het kind komt altijd weer in je naar boven. Bloedband gaat over een relatie waarin je je leven lang wordt getest, scherp gehouden, uitgedaagd en opgevangen. Over imiteren en je afzetten. En over dat moment waarop je in woede uitroept: “volgens mij ben ik geadopteerd!”.

Broers en zussen op film

Bloedband gaat ook een binding aan met het jonge publiek: in verschillende voorstellingssteden is er een participatietraject in samenwerking met Bekijk ‘t waarbij jongeren workshops volgen, de voorstelling bezoeken en zelf vertellen over de mooie, de bijzondere, maar ook de ingewikkelde kanten van hun broer- en zusrelaties. Filmfragmenten van die interviews, gefilmd door CJ Perez, worden vervolgens verwerkt in de voorstelling.
 

In de pers

"Door het improviserende karakter komt Bloedband van choreograaf Anne Suurendonk allesbehalve gespeeld over; het is rauw, speels en oprecht."
"De prikkelende choreografie past goed binnen het toegankelijke repertoire van Danstheater AYA. De elektronische beats van Van Wee en de lol van de dansers maken het moeilijk om stil te blijven zitten, terwijl de kwetsbare solo’s je juist ademloos op het puntje van je stoel doen zitten."
Theaterkrant >>

 

Credits

Choreografie: Anne Suurendonk
Dramaturgie: Wies Bloemen
Compositie en muziek: Tom van Wee
Dans: Feadan McCall, Liam McCall, Jaloe Tielens, Noa Tielens
Filmproductie: Bekijk 't en Cj Perez
Decor en lichtontwerp: Erik van Raalte
Kostuums: CJ Perez
Techniek: Nick van Doesum

Bloedband wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 en de Janivo Stichting.
Met dank aan Theaterproductiehuis Zeelandia.

Speellijst