EN / NL

Actueel

Nieuw platform Theater is Live!

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live! In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbe Lees meer >>

Seizoen 18-19


Blood Kiss    
(12-16)

Een bloedstollende, ontroerende en hilarische horrorvoorstelling met dans, zang, theater en manshoge poppen over de liefde tussen een jongen en een vampiermeisje en hoe zij vaste rolpatronen flink opschudden.

Blood Kiss vertelt het verhaal van twee dolende zielen, twee echte buitenbeentjes. Een introverte verlegen jongen die vreselijk gepest wordt en een 200 jaar oude vampier in het lichaam van een meisje. Ze ontmoeten elkaar op een hangplek voor jongeren. Door iedereen met de nek aangekeken vinden ze steun bij elkaar en worden verliefd. Het meisje leert de jongen dat hij zich moet verdedigen, de jongen accepteert het meisje zoals ze is. Maar hoe doe je dat als je nooit geleerd hebt van je af te bijten en als je als vampier dagelijks van bloed moet worden voorzien?

De voorstelling is geïnspireerd op de Zweedse film Let the right one in uit 2008, geschreven door John Ajvide Lindqvist. De film won vele internationale filmprijzen. De voorstelling wordt gespeeld door twee acteurs, vijf poppen, een zanger en drie dansers. De jongen wordt gespeeld door een pop, het meisje door een danseres. De combinatie van tekst, poppen, zang en dans geeft een enorme uitbreiding van theatrale mogelijkheden. Er wordt een prachtige fantasiewereld gecreëerd met veel ruimte voor bizarre en komische horror.

KNPV is een toonaangevend poppentheater uit Bern dat met hun imposante poppen een graag geziene gast is in theaters in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en op internationale festivals. Danstheater AYA en theatercollectief KNPV werkten eerder samen tijdens het MixUp!-Festival 2016 in Bern.

Choreografie: Wies Bloemen
Regie en bewerking: Dirk Vittinghoff
Speelperiode: oktober t/m november 2018
Boekingen: Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling, info@frontaal.com, 020-6929603

 


Black Memories    
(14+)

Een krachtige dans- en muziekvoorstelling over de rijkdom aan culturen die we in Nederland kennen en het scherpe contrast met een pijnlijk en onverwerkt slavernijverleden.

125 jaar na de afschaffing van de slavernij zijn de discussies actueler dan ooit. Het broeit en borrelt dat het een lieve lust heeft. Hoe prikken wij clichébeelden door? Kunnen wij een punt zetten achter ons koloniaal verleden terwijl de blues de harten nog steeds verscheurt?

Black Memories is een voorstelling over macht, vrijheid en onvermogen. Een gedanst muzikaal betoog met de hartklop van de Afrikaanse, Caribische en Westerse drum en een grote variëteit aan ‘danskleuren’. De persoonlijke uitdrukkingen en culturele achtergrond van de vijf dansers, vier musici en een acteur vormen het uitgangspunt voor vergeten verhalen, liederen over vernedering en verzet en de energie van hedendaagse urban cultuur met zijn Afro-Caraïbische roots.

Concept: Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors
Regie en choreografie: Wies Bloemen, Alida Dors i.s.m met de dansers
Tekst: Herman van Baar
Muziek: Floris van der Vlugt
Speelperiode: half maart t/m mei 2019
Boekingen: Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling, info@frontaal.com, 020-6929603

Guerrilla DOX & Danstheater AYA
Guerrilla  
(12+)

Na het succes van 2017 gaat de coproductie Guerrilla van Danstheater AYA en DOX in reprise. In een rollercoaster van prikkelende dans, theatrale scènes en uitdagende teksten gaat de elfkoppige cast met meeslepende energie en kracht opzoek naar de waarde van protest, verzet en opstand.

In elke puber zit een revolutie, de opstand tegen ouders, de gevestigde orde, tegen overheersing, tegen discriminatie. Maar hoe zit het met de daadkracht en het vinden van een eigen stem? Guerrilla schotelt het publiek een keuze voor: staan we er ieder voor zich alleen voor of is er iets om samen voor te strijden? Net als bij een guerrilla kan een revolutie niet slagen zonder de steun van de bevolking. Krijgen de jongeren het publiek op hun hand of is de verleiding van macht en rijkdom te groot?

In Guerrilla krijgt het publiek een gezicht en stem. De dansers gaan vooraf en tijdens de voorstelling in gesprek met de jongeren en stellen ze vragen: “Als je iets zou mogen veranderen aan de wereld, wat zou dat dan zijn?” “Ben je weleens in opstand gekomen?” Citaten uit deze interviews worden onderdeel van de voorstelling en na afloop worden de jongeren uitgenodigd om met de dansers op het podium, een grasveld, na te praten, te delen, te chillen, te zijn.

“Meeslepende energie en kracht, kwetsbare solo’s en duetten. Ze zorgen voor een gelaagdheid die Guerrilla bijzonder en geloofwaardig maakt.” (Volkskrant ****)

Concept, regie en choreografie: Wies Bloemen en Victor Mentink
Met: Abdelhadi Baaddi, Laila el Bazi, Jagoda Bobrowska, Sjaan Flikweert, Deion Holwijn, Liam McCall, Lotte Rischen, Dionne Bakker, Frankly Joe Maulany, Cherella Gessel, Svea van der Togt
Speelperiode: half januari 2019 t/m half maart 2019

Boekingen: Frontaal Theaterbureau, Mirjam Nebbeling, info@frontaal.com, 020-6929603

 


AYA op de huid    
(12+)

Energieke dans met een persoonlijk verhaal, de wil om het leven te dansen, de intimiteit van een klaslokaal en de kwetsbaarheid van de danser: AYA op de huid is een interactieve voorstelling die ontroert, raakt en verleidt.

AYA heeft speciaal voor het voortgezet onderwijs dit nieuwe programma ontwikkeld. Een danssolo in de klas in de tijd van een lesuur. De leerlingen krijgen aansluitend een korte choreografie aangeleerd.

Choreografie: Wies Bloemen i.s.m. de dansers
Gedanst door: Kathrin Gramelsberger, Gwensley Paula, Sjaan Flikweert, Rick Reekers of Regilio Sedoc
Speelperiode: het hele seizoen 2018/2019
Boekingen: Frontaal Theaterbureau / Mirjam Nebbeling / tel: +31 (0)20 6929603 / mirjam@frontaal.com