SOUL PORTRAITS

SOUL PORTRAITS is een mozaïek van aangrijpende videoportretten waarin de vier Matties (12+) dansers Isabelle, Marko, Alicia en Ali hun levensverhalen vertellen en dansen. Ze komen ieder uit een ander deel van de wereld: Irak, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Bosnië en Herzegovina. De vertrouwensband die zij tijdens het repetitieproces hebben opgebouwd zorgt voor eerlijke en oprechte verhalen die eigen zijn aan hun land van herkomst.

Filmer/danser Conni Trommlitz heeft een videocollage van dans, interview en beelden gemaakt. Het wordt uitgebracht als een digitaal magazine dat dieper ingaat op de verhaallijnen van Matties.

De portretten zijn een soort diepte interviews waarin de dansers vertellen over het thema van de voorstelling: hoe zij hun middelbare school tijd hebben ervaren, wat bepalend is geweest, waarom het zo belangrijk is ergens bij te horen, welke strubbelingen daarmee gepaard gaan en hoe fijn het is gezien en geaccepteerd te worden. Ze dansen daarbij thuis en op een buitenlocatie om ruimte te geven aan de emoties die loskomen. Het geeft ons jonge publiek de mogelijkheid nieuwe werelden te zien achter iedere danser.

 

 

 

 

 

 

Credits

Concept & interview Wies Bloemen

Film & editing Conni Trommlitz

Dansers Isabelle Nelson, Marko Šakić, Alicia Anais Fuentes Sifuentes, Ali Zanad

 

Speellijst