Smart

Opladen! Jij je mobieltje, de dansers zichzelf. Voor SMART, de eerste danshappening in Nederland waarbij je verplicht je iPhone of Android gebruikt. SMART is een uitdagende dansvoorstelling over de digitale wereld. Hoeveel bytes, zweet en tranen kost het om jong te zijn? Want alles gaat snel en verandert. De stad, de wereld. Maar ook jij. Ja jij, met je onvoorspelbare stemmingswisselingen. Kun je jezelf nog volgen? Of ontvolg je jezelf?

SMART WAS TE ZIEN IN 2015 ~

SMART is een achtbanige voorstelling van vier dansers en een MC. Ze laten zien dat digitaal oneindig veel mogelijk is. We appen met iedereen. We zijn het middelpunt van de wereld, dankzij ons uitschuifbare ik – de selfiestick. Maar kunnen we  elkaar ook aanraken? SMART onderzoekt het. Jij en andere bezoekers kunnen met berichten reageren. Laad je mobieltje op en kom! Want gedeelde smart is halve smart.

“Met SMART houdt AYA het publiek in de vorm van een selfie een moderne spiegel voor. Dit doet het dansgezelschap op een eerlijke en niet veroordelende manier. De aanwezige  humor zet je toch aan het denken over je eigen smartphone-gebruik. AYA betrekt het publiek actief bij de dansvoorstelling: onverwacht sexy dansen met de dansers, dating-hints geven via je telefoon, selfies maken met een selfie-stick en dansen op je plek.” (…) Met de dansvoorstelling SMART laat het jubilerende AYA zien dat het gezelschap weet hoe je danstheater moet maken. Voor elke leeftijd is de voorstelling de moeite waard. Tieners zullen SMART vooral als een groot feest der herkenning zien. Het oudere publiek zal de diepgang en de ironie in de voorstelling zeer waarderen. (dansmagazine.nl)

Credits

Choreografie: Wies Bloemen en Jaakko Toivonen
Dans: Jagoda Bobrowska, Agnes Philipsen, Lars Wettmann
MC: Abdelhadi Baaddi
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Dorine van IJsseldijk
Muziek: Dennis van Tilburg
Video: Frouke ten Velden
Dramaturgie: Monique Masselink