EN / NL

Actueel

Audities Black Memories

Danstheater AYA, Backbone en de Tafel van Vijf Muziektheater realiseren samen een nieuwe productie. BLACK MEMORIES is een krachtige dans- en muziekvoorstelling over de rijkdom aan culturen die we in N Lees meer >>

recensie SMART door Derick Pieter (15 jaar)

13 oktober 2015

recensie SMART door Derick Pieter (15 jaar)

13 oktober 2015

Gisteren naar de voorstelling SMART, van danstheater AYA geweest, met op de Uitmarkt gewonnen kaartjes, thanks Aya! Dat was echt te gek, want ik kende AYA al van de voorstelling “Ontstuitbaar”.

Smart is een dansvoorstelling over hoe we om gaan met onze mobiel, instagram, facebook, youtube…. Kortom, alle social media die wij gebruiken. Het ging ook over dat we het misschien teveel gebruiken en dat we beter moeten nadenken over wat we doen op het internet.
Dit werd allemaal verteld met dans, spel en interactie met het publiek. Je kon op het begin texten en foto’s sturen, via een wifi netwerk dat door hun zelf was opgezet, die berichten verschenen dan op de achterwand van het decor.

De dans was erg mooi en zat vol met hoge liften. Iedereen deed zijn eigen solo, maar er waren ook veel choreografie stukjes waar veel gebruik werd gemaakt van samenwerking, de partnering was heel goed!

Verder was er ook nog een presentator die ons een spiegel voorhield over ons internet gebruik. Hij speelde in mijn ogen ook iemand die geobsedeerd was door social media en dat niet in de hand had.

Ik vond het super leuk, omdat ze het verhaal heel duidelijk overbrachten. Heel herkenbaar hoe je zelf met jouw mobiel omgaat en dat ├ęcht “connecten” toch wel heel fijn is.

Mooi om te zien. Echt een aanrader deze voorstelling. Nogmaals bedankt Aya!