Trudie Lute

Volg Trudie Lute via

Trudie Lute studeerde in 1984 af aan Opleiding Mime van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij werkt als mimespeelster en actrice bij uiteenlopende gezelschappen en onder diverse regisseurs in voornamelijk ad hoc producties in het experimentele theatercircuit en in de kleine zalen.

Daarnaast regisseert zij bij diverse professionele theatergezelschappen uiteenlopende voorstellingen waarbij de nadruk ligt op het lichtvoetig onder de aandacht brengen van maatschappelijk geëngageerde onderwerpen en waarbij het klein menselijk drama zich afspeelt tegen de achtergrond van groter werelds leed.

Lute is sinds 1987 als docent werkzaam op verschillende theatervakopleidingen en in het amateurcircuit als docente spel/beweging en theater maken. Van 1994 tot 2005 werkte zij bij Golden Palace en ontving met dit theatergezelschap de VSCD Mimeprijs voor de voorstelling ‘De Buikspreekster’. Haar voorstelling Van Jonge Mensen, de dingen die nog komen werd door de Leeuwarder Courant uitgeroepen tot beste voorstelling van het Oerolfestival 2012. In 2014 voltooide zij haar studie aan de Scriptacademy te Amsterdam. Trudie speelt tevens bij de organisatie CareClowns die zich inzet voor mensen met dementie.

Trudie is bij AYA te zien in de voorstelling Lust for Life.