Alicia Anais Fuentes Sifuentes

Alicia is een B-Girl en performer. Ze groeide op in Duitsland en verhuisde in 2013 naar Nederland om Crossmedia Design te studeren aan de Aki Artez Hogeschool voor de Kunsten te Enschede. Na het afronden van haar studie als creatief director besloot ze om zich te concentreren op dans en theater.

DANS

Op haar vijfde kwam zij voor het eerst in aanraking met dans, klassiek ballet. Na 12 jaar alleen klassiek ballet te hebben beoefend, besloot ze om verder te gaan met andere dans stijlen en stapte van ballet over naar hedendaagse dans en kwam uiteindelijk terecht bij de HipHop. Door lessen te volgen in verschillende stijlen zoals: House, Hiphop, Popping, Locking and Breaking, leerde ze de enorme verscheidenheid van de danscultuur kennen. Binnen deze variëteit vond ze haar passie voor Breaking. Deze passie volgt ze nu sinds 2009. In de loop der jaren sloot ze zich aan bij de vrouwelijke Allstyle Crew DejaVu en de Dutch Break Crew Underdogz. Deelgenomen aan verschillende dance battles, reisde ze de hele wereld over voor Jams, workshops en om haar naam op te bouwen in de scene. Ze heeft zich nooit laten beperken door het feit dat je een vrouw bent in een door mannen gedomineerde dansstijl. Alicia gelooft in de individuele kracht die elke danser heeft.

Dit is ook haar algemene benadering in dans: Verander je persoonlijke uniciteit in jouw kracht.

Alicia heeft zich verder ontwikkeld in haar zoektocht om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is in de dans. Ze besloot zich te verdiepen in het vak van danstheater. In 2013 werkte ze samen met een Duitse theaterproductie (Pan.Optikum) voor een project in Mexico. In 2017/18 begon ze met dansen voor theater tijdens een onderzoek met de Dox-ateliers. Sinds 2019 treedt ze op in verschillende producties zoals: "Modern Samurai" van ISH Dance Collective, haar eerste solo "Out of place", "B-Boy" van Maas Theater en Dans, “Shakti” van Shailesh Bahoran - Illusionary Rockaz Company.