Ali Zanad

Ali aka Dimozi (1994) is geboren en getogen in Bagdad, Irak. Toen hij 13 jaar oud was, verhuisde hij naar Nederland. Voordat hij met dansen in aanraking kwam, was hij een voetballer en een freerunner. Hij vond dans door freerunnen. Op 16-jarige leeftijd werd hij gevraagd om een show uit te voeren om wat acrobatische salto's te maken, in plaats van alleen acrobatische salto's te maken, werd hij gevraagd om ook dansbewegingen te doen. Daarna besloot hij te dansen en omdat het publiek onder de indruk van hem was. 2014 Ali besloot van zijn hobby een baan te maken, dus begon hij aan De Dansopleiding in Utrecht (een urban dance opleiding). In die drie jaar groeide Ali als danser en als ondernemer en wilde hij zeker weten dat hij zijn diploma zou halen, dus hij kan doen waar hij van houdt. Ali was volledig toegewijd aan zijn school, hij rondde zijn school af in 2017.  

Werkervaring
Na school werkte Ali aan veel verschillende projecten. Hij trad op in verschillende shows als danser of acteur: in het theater waarvoor hij danste Etoile International Italië. Daarnaast werkte hij ook in verschillende producties bij DOX zoals Brave, LostBoys, Styx, Don’t Want to Fight. Hij werkte ook voor Theater Utrecht ‘Quake’ Dat was zijn laatste werk in 2020. In 2019 deed hij een duetstuk voor Praticals Production en in hetzelfde jaar werkte hij voor IDTC ‘FAIR’ en Dukebox ‘wYzer’. In 2018 werkte hij samen met Danstheater AYA. Zijn werk na de school was gericht op theater. En er zijn meer producties aan de gang. Als leraar toont hij zijn vak op veel plaatsen en dat doet hij door af en toe workshops te geven. In 2013 won Ali een dansstrijd ‘’ Urban Dance Battle’. In 2017 won Ali ook Hip Hop Unite dance battle en een solo-berekening in 2018 ‘Stand Out’. In 2019 vormde Ali zijn eigen groep MENSJA Collective waar verschillende artiesten samenkomen en interdisciplinair met elkaar werken. In 2020 begon hij als docent aan het St-Gregorius College in Utrecht als dansdocent op een middelbare school.

Urban dans
Binnen de opleiding en zijn liefde voor dansen voelde Ali zich aangetrokken tot freestylen. Hij nam deel aan workshops en masterclasses van bekende dansers en choreografen over de hele wereld en maakt nog steeds zijn eigen stijl bekend. Ali heeft kennis van alle stedelijke stijlen en heeft ze allemaal ervaren, maar waar hij voor vecht, is de hiphop-dansstijl.