Vacature Educatiemedewerker

DANSTHEATER AYA zoekt een educatiemedewerker (M/V)

Over Danstheater AYA

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten. Uniek aan AYA is de inzet van de persoonlijkheid van de dansers om het publiek te raken en te verleiden. Met onze educatie- en participatieprojecten sporen we jongeren aan zelf in beweging te komen. Per jaar speelt AYA 150 tot 180 voorstellingen voor zo´n 20.000 bezoekers.

 

Functieomschrijving & werkzaamheden

AYA zet stevig in op educatie. Docenten krijgen lesmateriaal en introductievideo’s met informatie over de voorstelling en opdrachten waarmee leerlingen zelf aan de slag gaan ter

voorbereiding en nabespreking. Zo maken ze kennis met het maakproces, de thematiek en

performers. We zoeken per september 2022 een gedreven educatiemedewerker die zich in gaat zetten om de banden met scholen, leerlingen en theaters te onderhouden en versterken.

 

Taken onder meer

  • Aanspreekpunt voor PO, VO en hoger onderwijs, intermediairs, en educatie afdelingen van theaters; 
  • Maken en verspreiden van educatiemateriaal, lesmateriaal educatiefilms;
  • Maken van inhoud voor workshops, het plannen van workshops en contact onderhouden met workshopdocenten;
  • Plannen en regelen van de AYA Solo’s in de klas, dialoogvoorstellingen op scholen.
  • Opstellen verkoopfacturen, weborders via cultuurkaart en bezoekcijfers
  • Bijhouden adressenbestand

Wie zoeken wij?

De educatiemedewerker die wij zoeken heeft interesse in de podiumkunsten, is in staat de missie en visie van AYA uit te dragen, combineert ‘denken’ en ‘doen’, is slagvaardig, toont eigen initiatief en heeft tenminste twee jaar werkervaring in het educatieve werkveld. Een goed netwerk in het PO, VO  en van  theater / dansdocenten is een pré. Bij de functie horen administratieve taken.

Je komt te werken in een klein team met veel ervaring in de podiumkunsten, dat zich graag laat verrassen door nieuwe inzichten. Je werkt intern nauw samen met marketing, extern met scholen en educatieafdelingen van theaters en educatieplatforms en met Frontaal Theaterbureau dat onze voorstellingen verkoopt. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en voor 0,8 fte. Beloning is conform de cao Toneel en Dans schaal V. Gezien de waarde die AYA hecht aan diversiteit en inclusie streven wij ook naar diversiteit in de samenstelling van ons team.

Reageren kan tot 5 augustus 2022. Gesprekken vinden plaats half augustus. Je kunt je motivatie en cv mailen naar manuel@aya.nl Danstheater AYA, Contactweg 42 H, 1014 AN Amsterdam, 0203868574 Manuel: 0620126725 manuel@aya.nl