AYA vacature voor een zakelijk leider

DUX is voor haar opdrachtgever, Danstheater AYA (www.aya.nl), op zoek naar een ZAKELIJK LEIDER (0,8 fte)

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals (culturele) identiteit, migratie, groepsdruk en populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten. Verwondering, nieuwsgierigheid en maatschappelijk engagement liggen altijd aan de basis van het werk. Diversiteit en inclusie zit in onze genen. AYA is in 1990 opgericht door de huidige artistiek leider Wies Bloemen, in maart 2024 volgt Ryan Djojokarso haar op. AYA behoort sinds 2021 tot de landelijke Basisinfrastructuur (BIS), speelt per jaar 150 tot 200 voorstellingen in theaters, op scholen van basisonderwijs, vmbo tot havo/vwo en op locatie, zowel regionaal, landelijk als internationaal. We bereiken in binnen- en buitenland zo’n 20.000 jongeren per jaar. Omdat eind dit jaar de huidige zakelijk leider met pensioen gaat, zoeken we een opvolger die samen met de nieuwe artistiek leider en het team ervoor gaat zorgen dat AYA een volgende fase in gaat en verder wordt uitgebouwd en verstevigd.

Ben jij de persoon die

- feeling heeft met interdisciplinair werk met dans als basis.

- liefde heeft voor jeugd- en jongerenvoorstellingen.

- zich comfortabel voelt met het bedenken en uitzetten van strategieën.

- analytisch en cijfermatig sterk is.

- inzicht heeft in cultuurbeleid en de nieuwste ontwikkelingen binnen de podiumkunsten.

- innovatief is, oog heeft voor de marktontwikkeling en ervaring heeft met cultureel ondernemerschap.

- bekend is met werven van private fondsen.

- sterk is in relatiebeheer en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

- toegankelijk is en een verbinder, zowel binnen als buiten de organisatie.

- aantoonbare management ervaring heeft.

- een relevante opleiding heeft op minimaal HBO niveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

 

Wat ga je doen

Samen met de artistiek leider vorm je de directie en ben je binnen de door het bestuur vastgestelde kaders verantwoordelijk voor het uit te voeren strategische meerjarenbeleid, het zakelijke financieel-organisatorische beleid en het personeelsbeleid. Ryan Djojokarso zal zich tot eind 2023 toeleggen – samen met de zakelijk leider - op het kunstenplan 2025-2028.

- je bent verantwoordelijk en eerste aanspreekpunt op het gebied van financiën, facilitaire diensten en huisvesting.

- je bent verantwoordelijk voor personeel & organisatie; inclusief het opmaken en opstellen van de overeenkomsten van het personeel (‘uitvoerenden’, ontwerpers en freelancers).

- je bent verantwoordelijk voor het jaarplan en de begrotingen.

- je bent samen met het administratiekantoor verantwoordelijk voor de jaarrekening en legt hierover financiële verantwoording af.

- je bent samen met het bestuur verantwoordelijk voor het bestuursverslag.

- je bent gemeenschappelijk verantwoordelijk voor de marketing met de artistiek leider en hoofd marketing.

- je draagt zorg, coördineert en bewaakt de processen m.b.t. fondsenaanvragen en verantwoordingen daarvan.

- je neemt deel aan sector overleggen van brancheorganisaties zoals de NAPK.

Wat wij bieden

Een hecht en goed op elkaar ingespeeld productie, marketing en educatie team van vier mensen. We werken samen met Frontaal Theaterbureau voor de verkoop. Met Buro Zaken doe je de financiële administratie. Per productie worden ontwerpers en uitvoerenden aangetrokken op project basis. Per jaar werken er rond de 50 mensen. Het betreft een functie voor 0,8 fte, conform CAO Toneel en Dans, schaal IX t/m X, afhankelijk van opleiding en ervaring. Gewenste startdatum 1 september 2023. De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Wij streven naar diversiteit in de samenstelling van ons team. Vanwege onze inbedding en huisvesting in Amsterdam zou bekendheid en ervaring met het Amsterdams cultuurbeleid een pré zijn .

Interesse

Voor vragen kun je contact opnemen met DUX, per email victorine.vanmanen@dux.nl of per telefoon 070-762 26 22. Indien je geïnteresseerd bent in deze functie dan ontvangen wij graag jouw motivatie en CV via onderstaande button vóór 12 mei 2023 t.a.v. Victorine van Manen. De eerste gesprekken zijn voorzien in juni 2023.