EN / NL

Actueel

Lust voor Life op 16, 17 en 18 maar...

Lust voor Life op 16, 17 en 18 maart in Dansmakers! In december en januari speelden onze vrouwen vijf meer dan uitverkochte voorstellingen van Lust for Life! Lust for life is een ode aan de oude Lees meer >>

Eerste keer wint Duitse jeugdtheaterprijs

7 april 2014

Eerste keer wint Duitse jeugdtheaterprijs

7 april 2014

Zaterdagavond 5 april heeft artistiek leider Wies Bloemen in Marburg de Marburger Kinder- und Jugendtheaterpreis 2014 in ontvangst genomen. De voorstelling Eerste Keer werd door een achtkoppige jury bestaande uit 5 jongeren en 3 volwassenen verkozen als beste voorstelling van het festival Hessischen Kinder- und Jugendtheaterwoche.

Uit het juryrapport:
„De eerste lichamelijke toenadering, de eerste kus, de eerste teleurstelling, de ontdekking van de eigen seksualiteit en de daarmee verbonden angsten, verlangens en hoop – kortom, de eerste keer. Acht jonge vrouwen en mannen treffen elkaar, soms luid, soms stil, soms teder en zacht, soms agressief en eisend. Streetdance ontmoet moderne dans. De danseressen en dansers performen begerig, energiek en bovenal authentiek verhalen over de eerste keer en komen daar bijna zonder woorden uit. De pijn van een teleurstellende liefde wordt lichamelijk zichtbaar. Wies Bloemen en haar danseressen en dansers hebben een meeslepend stuk gemaakt, door dat wat jongeren vaak moeilijk in woorden kunnen vangen, in een prachtige lichaamstaal te vertalen.”

Danstheater AYA is erg blij met deze erkenning uit Duitsland. “In Duitsland dragen ze AYA op handen, we spelen er vaak voor een enthousiast publiek. Deze prijs is daar een bevestiging van. Ik word daar erg gelukkig van!”, aldus Wies Bloemen. Inmiddels hebben ook andere Duitse festivals interesse getoond om Eerste Keer op te nemen in hun programmering.