EN / NL

Actueel

SLUIER op toernee in Indonesië

Op uitnodiging van het Erasmushuis gaat de voorstelling Sluier op toernee in Indonesië. Van 18 t/m 23 oktober speelt Sluier in Jakarta, Lampung en Yogjakarta. Lees meer >>

I call my brothers 14+

Educatiematerialen bij I Call My Brothers 

LESMATERIAAL Voorbereiding en nabespreking van de voorstelling door middel van creatieve opdrachten, achtergrondinformatie voor de docent en een dvd met o.a. interviews met de makers. (gratis)

Klik hier voor de lesbrief bij I Call My Brothers.
Klik hier voor de bijlage bij de lesbrief.

DANSWORKSHOP (2 LESUREN) Leerlingen maken zelf een choreografie gebaseerd op de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel. Maximaal 30 leerlingen. (vanaf EURO 200)

LES IN DE KLAS (1 LESUUR) Voorbereiding op het voorstellingsbezoek. De thema’s worden besproken en er wordt beeldmateriaal uit de voorstelling vertoond. Daarnaast geeft de danser een kijkje in de beroepspraktijk. Wat moet je doen om danser te worden? Ten slotte krijgen de leerlingen een korte choreografie uit de voorstelling aangeleerd. (Vanaf EURO 100)

EDUCATIE OP MAAT AYA denkt graag mee bij educatie en participatieprojecten op maat. Neem contact met ons op als u en uw leerlingen door ons uitgedaagd willen worden!

MEET & GREET Ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid om vragen te stellen.

Voorbeeld van een workshop:

Met de hele klas maken we in een workshop een choreografie. Angst, verdacht zijn, vluchten en rennen door de stad zijn uitgangspunten. Daarnaast werken de leerlingen aan eigen monologen in de vorm van een telefoongesprek. Met de (gratis) lesbrief kunt u zelf met de leerlingen aan de slag. We bieden de workshop ook aan in het theater.

Young Brother (voor de regio Amsterdam)

In navolging van het succesvolle Young Lear is het voor een beperkt aantal Amsterdamse scholen mogelijk deel te nemen aan het intensieve project Young Brother. Een school gaat met alle klassen van een jaarlaag naar de voorstelling en volgt drie workshops: een dansworkshop, een theaterworkshop en een workshop die dieper ingaat op de thematiek uit de voorstelling. Vervolgens maakt een kleine groep onder leiding van een theaterdocent een eigen versie van I call my brothers en presenteert dit met de dansers en acteurs uit de voorstelling in het theater. Young Brother is een programma van de Toneelmakerij en De Krakeling.