High

High gaat over high on life! Een dansvoorstelling van huischoreograaf Anne Suurendonk over extreme levenslust. De drive om alles te voelen en te ervaren. In extase raken en in het hier en nu zijn.

Daarvoor moet je grenzen verkennen en risico’s nemen. Laten we alles eruit halen wat erin zit en het leven vieren. Je weet nooit hoe lang het duurt. Pijn en verlies horen erbij, voor iedereen. Je kunt er bang voor zijn. Want zonder downs, zijn er ook geen ups. Een verhaal over bewust leven en echt aanwezig zijn.

“De danstaal van Anne Suurendonk: moderne dans die soepel invloeden uit hiphop en jazzdance absorbeert.” - Fritz de Jong in het Parool

“Het is rauw, speels en oprecht.” (…) “De prikkelende choreografie (van Anne Suurendonk) past goed binnen het toegankelijke repertoire van Danstheater AYA.” - Lenka Boswijk in de Theaterkrant

Voorstelling 60 minuten

Educatie

Documentaire: De lichten dimmen, het rumoer in de zaal neemt af en de documentaire over HIGH start. In de documentaire ziet het jonge publiek hoe de voorstelling tot stand is gekomen, welke performers er mee dansen, hoe hard er gezweet gaat worden en hoe je samen – publiek en performers – de voorstelling maakt.

Workshop: ‘Wat heb jij nodig voor een beetje adrenaline in je leven? Een ritje in de achtbaan, een marathon rennen, keiharde muziek in je oren, skydiven, in je broek piesen van het lachen?’ 

Onze workshopdocenten nemen jou en je klasgenoten mee op een avontuurlijke reis vol dans en provocerende vragen die rechtstreeks in je oren worden gefluisterd tijdens een silent disco in de klas. Laat jezelf gaan op de beats en overdenk wat het betekent om samen te zijn, vrij te zijn en jezelf helemaal over te geven aan het moment, zonder schermtijd. Deze workshop zal jouw adrenaline naar ongekende hoogtes brengen!

Toegankelijk voor alle leerlingen vanaf 12 jaar en ouder. De voorstelling is ook uitermate geschikt voor internationale scholen.

Parlez vous danse? Met de klas napraten over de voorstelling HIGH? Bij de voorstelling is een reflectiepakket aanwezig.