EN / NL

Actueel

Nieuw platform Theater is Live!

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live! In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbe Lees meer >>

Bij alle voorstellingen


Download hier de Menukaart 2018-2019
met daarin een overzicht van alle educatieve activiteiten en voorstellingen voor dit schooljaar.

Lesmateriaal: lesbrief met dvd. Lessen ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek en voor de nabespreking, achtergrondinformatie voor de docent over (de thema’s van) de voorstelling en een dvd met interviews met de makers en beelden van de repetities.

Dansworkshop: workshop van 2 lesuren door 2 workshopdocenten van AYA voor maximaal 30 leerlingen per workshop. Leerlingen maken zelf een choreografie aan de hand van de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel.

Workshop in de klas: een danser van AYA laat een korte solo zien en vertelt hoe hij of zij danser geworden is. Wat moet je doen? Wat moet je kunnen? Welke moeilijkheden kom je tegen op je weg. Daarna bereidt de danser met de leerlingen het voorstellingsbezoek voor. De thema’s worden besproken en er wordt beeldmateriaal uit de voorstelling vertoond. Ten slotte krijgen de leerlingen een korte choreografie uit de voorstelling aangeleerd. Dit allemaal in tijd van 1 lesuur in het klaslokaal.

Nagesprek / Meet & Greet: ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid tot vragen stellen.

Voor meer informatie over educatie kunt u contact opnemen met Anne Vermeegen via anne@aya.nl

Download hier de technische voorwaarden voor onze dansworkshops

Quotes van docenten over AYA:

“Dit gezelschap weet jongeren te raken en te pakken.” (Marije Overweg, Teyler College)

“Het gaat over emoties, er worden taboes besproken, dingen waar leerlingen wel over denken maar niet hard op durven zeggen.” (Annemarleen ter Hark, Pascal College Zuid)

“De adrenaline gierde door niet alleen mijn lijf, maar ook van collega’s en leerlingen. We hebben allemaal ons doel bereikt door de leerlingen die op het podium stonden, de tijd van hun leven te geven! “(Phinessa van den Broek, Jan Arentsz)

“De organisatie, de vormgeving en inhoud zijn tegen alle puberperikelen opgewassen. Dat vind ik een groot compliment waard!” (Arjen Stoffers, v.m. docent beeldend)