EN / NL

Actueel

Vlieger zonder koord te zien op de ...

Op zondag 27 augustus is danstheater AYA te vinden op de Uitmarkt met een preview van Vlieger zonder koord. Erik Kaiel laat met de dansers Rohiet, Zahira en Maxime zien dat een vlieger altijd blijft  Lees meer >>

Over AYA

Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. AYA wil de mens in al zijn eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien en daarbij is dans een middel en taal die jongeren van vandaag aanspreekt. Hierbij worden taboes niet geschuwd en raken we thema’s zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit. Onze voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek. We spelen in theaters, op scholen van VMBO tot HAVO-VWO en op locatie, zowel regionaal, landelijk als internationaal.

AYA wil met jongeren communiceren over onderwerpen die hen aangaan. Dat doen we met energieke, directe en eerlijke voorstellingen over onderwerpen die uit hun leven gegrepen zijn. AYA biedt jongeren de kans om dans een belangrijke rol te laten spelen in hun leven.

Uniek aan AYA is dat de persoonlijkheid en karakters van de dansers worden ingezet om het publiek te ontroeren, te raken en te verleiden. Doordat onze dansers zich kwetsbaar opstellen en direct interacteren met hun publiek bereiken we daadwerkelijke emotie. Dat is onze kracht. Danstheater AYA is energiek, brutaal en ongepolijst om daarmee iets los te maken bij jongeren. AYA gaat met humor de dialoog aan over actuele, schurende thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld. Dit levert altijd gespreksstof op.

AYA beroert direct het lijf, AYA komt binnen,
DANSTHEATER AYA RAAKT!

AYA is in 1990 opgericht door artistiek leider en choreograaf Wies Bloemen, aanvankelijk als dansgezelschap voor volwassenen. Sinds AYA landelijk en internationaal succes verwierf met de jongerenvoorstelling Bronsttijd (1996), over seksualiteit en verliefdheid, besloten we ons specifiek op jongeren te gaan richten. Verwondering, nieuwsgierigheid en maatschappelijk engagement liggen altijd aan de basis van ons werk. AYA streeft niet naar een esthetische schoonheidsbeleving maar zoekt naar wat zich achter de façade bevindt. AYA wil mensen in al hun eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien. Rauw en ongepolijst, voorbij schoonheid en ijdelheid.