EN / NL

Actueel

Nieuw platform Theater is Live!

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live! In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbe Lees meer >>

Over AYA

Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek. AYA wil de mens in al zijn kracht en kwetsbaarheid laten zien en daarbij is dans een taal die jongeren aanspreekt. Hierbij worden taboes niet geschuwd en brengen we actuele en schurende thema’s zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muzieksoorten. AYA wil met jongeren communiceren over onderwerpen die hen aangaan. Dat doen we met energieke, directe en eerlijke voorstellingen over onderwerpen die uit hun leven gegrepen zijn. AYA biedt jongeren de kans om dans een belangrijke rol te laten spelen in hun leven.

Uniek aan AYA is dat de persoonlijkheid en karakters van de dansers worden ingezet om het publiek te ontroeren, te raken en te verleiden. Doordat onze dansers zich kwetsbaar opstellen en direct interacteren met het publiek bereiken we dat er een daadwerkelijke emotie loskomt. Dit levert altijd gespreksstof op. Dat is onze kracht.

AYA beroert direct het lijf, AYA komt binnen, DANSTHEATER AYA RAAKT!

AYA is in 1990 opgericht door artistiek leider en choreograaf Wies Bloemen, aanvankelijk als dansgezelschap voor volwassenen. Sinds AYA landelijk en internationaal succes verwierf met de jongerenvoorstelling Bronsttijd (1996), over seksualiteit en verliefdheid, besloten we ons specifiek op jongeren te gaan richten. Verwondering, nieuwsgierigheid en maatschappelijk engagement liggen altijd aan de basis van ons werk. AYA streeft niet naar een esthetische schoonheidsbeleving maar zoekt naar wat zich achter de façade bevindt. AYA wil mensen in al hun eerlijkheid en kwetsbaarheid laten zien. Rauw en ongepolijst, voorbij schoonheid en ijdelheid.

AYA speelt in theaters, op scholen van VMBO tot HAVO-VWO en op locatie, zowel regionaal, landelijk als internationaal. We bereiken in binnen- en buitenland zo’n 25.000 jongeren per jaar.