EN / NL

Actueel

Nieuw platform Theater is Live!

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live! In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbe Lees meer >>

Fan Quotes

Sluier spannend hoe de reactie zou zijn:
Veel herkenning bij onze Turkse en Marokkaanse leerlingen. Er was een goede afwisseling tussen concentratie en meedoen met de voorstelling. Leuk om te zien. De voorstelling zat mooi in elkaar, soms wat vervreemdend. De zang was mooi, goed gekozen muziek. De dans bracht duidelijk het verhaal over. Mooie voorstelling! Gave dans maar ook acteerwerk en zang. Best spannend soms hoe de reactie zou zijn maar ging dus heel goed vond ik. Af en toe miste ik wat door het Arabisch dat werd gesproken en vond ik jammer maar was niet heel erg. Leuk, interactief en enthousiast. Super meer van dit! (Ruud de Ligt – Gregoriuscollege Utrecht)

SMART een echte aanrader:
“Ik vond het super leuk, omdat ze het verhaal heel duidelijk overbrachten. Heel herkenbaar hoe je zelf met jouw mobiel omgaat en dat écht “connecten” toch wel heel fijn is. Mooi om te zien. Echt een aanrader deze voorstelling. Nogmaals bedankt Aya!” (Derick Pieter, 15 jaar over SMART)

Programmeer AYA in je abonnement:
Directeur Raoul Boer van het Rabotheater Hengelo programmeert AYA in het seizoensabonnement dans: “Het leidde tot een bonte mix van oud en jong in een nagenoeg uitverkochte zaal. En dat zorgde weer voor een bijzonder leuke sfeer. Een geslaagde avond voor publiek èn dansers.”

AYA op de huid geschikt voor elk niveau:
“Een mooie, unieke manier om kennis te maken met dans. Geen ingewikkelde organisatie. Tafels en stoelen opzij in het klaslokaal. Het concept Aya op de Huid gaat zowel over ‘de danser als kunstenaar’ als ‘danser van beroep’. De danser vertelt en danst zijn/haar leven in korte dansfragmenten. In het begin best een beetje eng zo’n echte danser die vlak bij je komt en tijdens het dansen zelfs oogcontact maakt. In de veilige setting van het eigen lokaal komen leerlingen echter zelfs zo ver dat ze de danser vragen durven stellen over zijn leven en werk. Soms zijn het zeer persoonlijke gesprekken omdat het hier werkelijk over het echte leven van de danser gaat. Voor leerlingen heel speciaal dat de danser zich, in hun ogen, zo kwetsbaar op durft te stellen; zij voelen goed aan dat de sfeer van de dansfragmenten de sfeer van de verschillende levensfasen en gebeurtenissen weergeeft. In de evaluatie later blijkt dat de leerlingen deze kleine voorstelling als heel bijzonder hebben ervaren. Elk niveau, bij ons zowel havo4 als mavo3, pakt het weer op een eigen wijze op.” (Tilly Nijhof – Echnaton College Almere)

Snow White spanning en humor:
Wij hebben genoten van de prachtige voorstelling! Alle elementen die erin zaten sloegen goed aan bij mijn klas: muziek, dans, humor, spanning! Super! Hartelijk dank. (Jacco Le Belle – De Viaan Praktijkonderwijs Alkmaar) 

Snow White brengt toekomstdromen dichterbij:
Hierbij wil ik jullie allereerst complimenteren met de fantastische voorstelling, wat kunnen jullie zingen en dansen! Verder wil ik jullie heel erg bedanken dat jullie Nienke een kans hebben gegeven om even heel dichtbij de wereld te komen wat al vanaf haar 5e een toekomst droom is. Ze heeft er heel erg van genoten en is een mooie ervaring rijker. Nogmaals bedankt! En succes met jullie verdere voorstellingen. (Estella Rood – moeder van Nienke)

Snow White lage verwachtingen maar:
Ik was als begeleider ingedeeld. Normaal gesproken verwacht ik niet al te veel positiefs bij dit soort activiteiten. Deze keer was het echter geweldig goed. Hoog niveau. Ik heb erg genoten net als mijn groep. Geweldig leuk. Ga zo door. (P. van Doorn – De Hef VMBO Rotterdam)

Harnas in de openlucht:
Thank you very much for your show yesterday at the Vondelpark, I enjoyed it very much! I hope you will all continue to share happiness, energy and feelings to everyone. Thanks for the music, thanks for the dance, thanks for the heat! (Axel Keussel)

Eerste keer participatie:
“ik vond het een onwijs leuk en nuttig project. Compleet doordat je workshops, film en een dansvoorstelling combineert tot één geheel. Veel beter nog dan naar een “losse” dansvoorstelling te gaan. In de toekomst graag vaker samenwerking/participatie” (Frans Christiaans, Sterrencollege, Haarlem)

Eerste keer taboedoorbrekend:
Vandaag de voorstelling gezien. Taboe doorbrekend! Ik en mijn collega’s vonden het een sterke voorstelling. De constructie met de solo’s heeft echt een meerwaarde. Goede sfeer, geweldig! De leerlingen gingen spontaan klappen toen ze de muziek van de workshops hoorden, zo leuk! Annemarleen ter Hark – Pascal Zuid College Zaandam)