EN / NL

Actueel

Nieuw platform Theater is Live!

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live! In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbe Lees meer >>

Nieuw platform Theater is Live!, 1 december 2018

Ontdek nu het nieuwe platform Theater is Live!
In Theater is Live bundelt Danstheater AYA samen met 22 andere Nederlandse jeugdgezelschappen de krachten. Met deze campagne willen we theaterbezoek bij het jongere publiek onder de aandacht te brengen, binnen het grote aanbod dat er is.  We willen de verbeelding prikkelen en zowel oud als jong de kans geven om door een andere bril

Lees meer >>


Het Parool over Blood Kiss, 7 november 2018

Het Parool over Blood Kiss “een lekker tegendraadse ode aan de veerkracht en fantasie van kinderen” […] “De voorstelling verliest geen moment vaart, dankzij spectaculaire hiphopacrobatiek en een provocerend intermezzo over Oskars lesbische moeders.”
Met deze mooie recensie op zak speelt de coproductie van Danstheater AYA en het Zwitserse KNPV deze week in De Krakeling. 

Lees meer >>


mooie recensie voor Blood Kiss, 8 oktober 2018

” Dansers en poppen in virtuoze horrorshow […] Danstheater Aya en het Zwitserse poppentheatercollectief KNPV moeten vaker samen voorstellingen maken. Hun multidisciplinaire theatertaal is van topniveau. […] een aaneenschakeling van verrassende, ontroerende en hilarische scènes.” 
Vrijdag 5 oktober was de Nederlandse première van Blood Kiss in Theater Bellevue. Van Theaterkrant kregen we een mooie recensie. Lees hier de hele recensie

Lees meer >>


Charlie Duran wint The Pitch, 17 september 2018

Charlie Duran ontving gisteren van het Jeugdtheaterfonds de aanmoedigingsprijs met zijn pitch over de voorstelling in wording The Narcissist – Immersive Experience/escape room. Danstheater AYA is trots op Charlie Duran en ondersteunt hem als nieuwe maker. Het Jeugdtheaterfonds, opgericht door STIP theaterproducties & Theater De Krakeling, reikte de prijs voor de 6e keer uit. 

Lees meer >>


AYA YOUNG zoekt performers en dansers, 5 september 2018

In november start een nieuwe AYA Young Performers. Voor performers, dansers maar ook rappers, schrijvers, you name it, van 12 tot 18 jaar. Je maakt samen een voorstelling die in februari op de planken staat, begeleid door regisseur Victor Mentink en choreograaf Kathrin Gramelsberger. Repetities zijn elke dinsdag (17.30-19.30 uur) en zaterdag (12.00-17.00 uur). Het trainingsweekend is op 3 en 4 november.

Lees meer >>


LUST FOR LIFE te zien bij de Nederlandse Dansdagen, 22 augustus 2018

Lust for Life is op 14 oktober geprogrammeerd bij de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. De kaartverkoop is gestart!

Lees meer >>


SLUIER op tournee in Indonesië, 14 augustus 2018

Op uitnodiging van het Erasmushuis gaat de voorstelling Sluier op tournee in Indonesië. Van 18 t/m 23 oktober speelt Sluier in Jakarta, Lampung en Yogjakarta.

Lees meer >>


BLOOD KISS repeteert in studio AYA, 9 augustus 2018

De internationale acteurs en dansers van Blood Kiss zijn weer aan het repeteren voor Blood Kiss. Op 13 september is de première in Bern. Vanaf 3 oktober kun je Blood Kiss in Nederland bezoeken.

Lees meer >>


AYA speelt in München, 13 juli 2018

Op 16 en 17 juli speelt AYA op de huid, een danssolo in de klas, op het THINK BIG #6 FESTIVAL. THINK BIG FESTIVAL is een internationaal dans-, muziektheater- en performance festival voor jong publiek dat van 13 tot 22 juli 2018 plaatsvindt in München, Duitsland.

Lees meer >>


Laatste voorstelling I call my brothers, 14 mei 2018

‘Een rauw beeld van het gevoel een outsider te zijn.’
★★★★ Trouw
De tour van de succesvolle danstheatervoorstelling I call my brothers loopt bijna op zijn einde. Zowel (jong)volwassenen als schoolgaande jeugd hebben al mogen genieten van deze voorstelling over onrechtvaardigheid, de échte waarheid (want wat is echt waar?) en broederschap. Heb jij deze spectaculaire samenwerking tussen Danstheater AYA

Lees meer >>


Lust voor Life 1-3 juni @ Karavaan!, 29 januari 2018

Lust voor Life is op 1, 2 en 3 juni te zien tijdens de Karavaan
Lust for life is een ode aan de ouder wordende vrouw, een voorstelling met passie, toewijding, tederheid, onzekerheid en humor. Wat betekent het om vrouw te zijn en ouder te worden? Wat betekent het wanneer er veel voorbij is, maar nog heel veel

Lees meer >>