EN / NL

Actueel

De Sluier tour 2017 zit erop!

Na meer dan 60 shows zit de tour van Sluier erop! Een show die veel jongeren via de scholentour heeft geraakt, zo ook de leerlingen in Houten die een heel mooi artikel schreven over hun ervaring. Naas Lees meer >>

250 leerlingen krijgen Sluier workshops in Houten

21 november 2017

250 leerlingen krijgen Sluier workshops in Houten

21 november 2017

Ruim 250 leerlingen van het Wellantcollege VMBO en College De Heemlanden gingen op 20 november naar de voorstelling Sluier in Theater Aan de Slinger te Houten. In de ochtend kregen alle leerlingen verschillende workshops van dans tot Arabische muziek tot theater en partnering. De docenten gingen met de leerlingen aan de slag; ervaren en beleven was het uitgangspunt. Met 17 workshop docenten hebben we alle leerlingen een AYA ervaring kunnen meegeven voorafgaand aan de voorstelling. 

Een groepje leerlingen ging na afloop van de voorstelling mee backstage waar zij de dansers vragen konden stellen.
‘Zijn het jullie echte verhalen die in de voorstelling verteld worden?’ 
‘En hoe zit het met jullie afkomst?’ 
‘Zijn jullie altijd al zo lenig geweest?’

De leerlingen kwamen erachter dat de verhalen in de voorstelling ook de verhalen zijn van de dansers zelf. ”Wat we vertellen over het geloof dat is hoe wij er echt over denken”, aldus de dansers. Ze komen uit Duitsland, België en Nederland en een aantal heeft Marokkaanse-Nederlandse roots. De dansers vertellen dat hun verhalen deze voorstelling zo persoonlijk maken. De jongeren vonden de voorstelling knap, leuk, mooi, gaaf en indrukwekkend.