EN / NL

Actueel

Jubel, nieuwe AYA productie

In het kader van het 25 jarig jubileum van Danstheater AYA heeft Wies Bloemen drie jongere choreografen gevraagd om een dialoog aan te gaan met werk uit het rijke oeuvre van 25 jaar AYA. Giulio D’An Lees meer >>

Participatie Snow White

Download hier de tekst van het Poetslied

Bekijk hier het instructiefilmpje van het Poetslied

Download hier de afbeeldingen behorend bij Les 1 van het lesmateriaal

Participatiemogelijkheden bij Snow White & De 7 Breakers 
Het participatietraject richt zich hoofdzakelijk op 2 groepen:

8-12 jaar: meezingscène in de voorstelling
12-14 jaar: meedoen met breakdance-scène in de voorstelling

VO: Leerlingen breken mee in de voorstelling (zowel bij openbare als schoolvoorstellingen)
7 jongeren dansen met de 7 breakers op toneel. Jongeren worden geselecteerd tijdens workshops en krijgen vervolgens 3 maal anderhalf uur les van een breakdancedocent. Op de voorstellingsdag repeteren ze samen met de 7 breakers en vervolgens dansen ze mee in een scène van de voorstelling. Geschikt voor brugklassen en ook 2e klassen.
Kosten voor de workshops bedragen €7 per leerling. De rest van het traject is gratis.
Minimale deelname van een school is 100 leerlingen (of € 700).
Download hier de PDF met meer informatie

PO: kinderen en ouders zingen mee tijdens de voorstelling (openbare voorstelling)
Kinderen en (groot)ouders zingen mee met een scène tijdens de voorstelling. Zangworkshops worden op basisscholen georganiseerd aan het einde van de middag of begin van de avond (planning in overleg). Ouders en kinderen volgen gezamenlijk een zangworkshop en zingen vervolgens mee tijdens een van de scènes.
De eerste twee scholen die zich per stad aanmelden krijgen de workshop gratis, daarna € 75 per workshop. Minimale deelname per workshop is 20 ouders.
Download hier de PDF met meer informatie

PO: kinderen zingen mee tijdens de voorstelling (schoolvoorstelling)
Kinderen zingen mee met een scène tijdens de voorstelling. Workshops vinden plaats tijdens schooltijd. De eerste twee scholen die zich aanmelden krijgen de workshop gratis, daarna € 75 per workshop. Indien de workshop door lokale partij gegeven wordt, bepaalt deze partij de kosten.
Download hier de PDF met meer informatie

Lokale koren zingen mee tijdens de voorstelling
In overleg met het theater benadert AYA koren. We bieden hen een zangpartij aan om in te studeren tijdens een repetitie. Ouders, grootouders, ooms, tantes, buurvrouwen, buurmannen kunnen dan een kind meenemen naar de repetitie.
Download hier de PDF met meer informatie

Filmtraject bij Eerste Keer: enige dagen voor de voorstelling komen dansdocenten van AYA op bezoek op uw school en geven een dansworkshop aan de leerlingen die de voorstelling Eerste Keer gaan bezoeken. Tijdens de workshops zal één van onze medewerkers leerlingen selecteren, waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor filmopnames. Deze opnames vinden plaats na de workshops, op een andere samen met u te bepalen dag. Op de filmdag worden vervolgens vijf filmpjes gemaakt. Al deze filmpjes worden vertoond in de voorstelling en vormen scènes samen met de live choreografie.
Vanaf september 2013, kosten vanaf 700 €, onder voorbehoud van fondsenwerving.

Voor meer informatie over educatie kunt u contact opnemen met Annemieke Bot, 020-386 8574 / annemieke@aya.nl